Skocz do zawartości

Welcome to Świat Koni
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Kuchenne Wariacje, czyli ,,Tawerna Pod Rozbrykanym Kucykiem"


914 odpowiedzi w tym temacie

#21
Aileris

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 1184 postów
ni mo krówek:D

jedyna opcja zcalenia to chyba grubszy spód i powciskane orzechy, choć może być suche.

#22
Karenira

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 127 postów
Albo zrobić karmel z cukru. Rozpuścić cukier w małym rondelku z odrobiną wody i podgrzewać aż lekko się zezłoci.

#23
Aileris

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 1184 postów
piecze się pierwsza partia bezików. narobiłam tyle masy, że ze 3 blachy wyjdą.

#24
kermit

    Advanced Member

  • Moderator
  • 10172 postów
Ślinaaaaaaaaaaaaaaa
Moderator nie odpowiada na zażalenia w związku z otrzymanymi karami. Bierz odpowiedzialność za swoje wpisy.

#25
Aileris

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 1184 postów
pożarłam sama taką furę! wstrętna i obrzydliwa ja!

Załączone pliki



#26
Hamer

    dziewczyna MacGyvera

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 6683 postów
  • Miejsce zamieszkaniaLublin
Beziki, biszkopt, bita śmietana i maliny o mamo..... :wub: :wub: jak ja dawno bezów nie jadłam
Jabłecznik z żubrówką, tą oszukaną. Jeszcze ciepły to i w blaszce.
Dołączona grafika
Dołączona grafika , ,Dołączona grafika
nobody 's perfect

#27
Agulaj79

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 5422 postów
Aileris ty świtucho ;)
Hamer serduszka super. Jak je zrobiłaś?

#28
Maria89

    "Młoda szlachcianka z kasztanką"

  • Moderator
  • 14904 postów
Wchodzę tu, oczekując zdjęć tortu a to co??? Ni ma go jeszcze!
Dołączona grafika

Ic maj lajf :D

#29
Agulaj79

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 5422 postów
WIECZOREM :)

#30
Hamer

    dziewczyna MacGyvera

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 6683 postów
  • Miejsce zamieszkaniaLublin
Agulaj mam takie plastykowe foremki z przekładanym serduszkiem i kółeczkiem do robienia dziurek w ciastkach. To właśnie takim serduszkiem wycinane.
Kupiłam na Allegro fajną książkę kucharską, Reprint z 1930 , fajne przepisy i porady za całe 28 zł , a archiwalne wydanie z 1970 kosztuje 100 ,że o orginale z 30- roku za 450 nie wspomnę. Będę miała co podrzucać do wątku.
Dołączona grafika , ,Dołączona grafika
nobody 's perfect

#31
Agulaj79

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 5422 postów
Zdjęcie mojego pierwszego torta w życiu. Nie jest piękny, ale ja zdolności nie mam.
Dołączona grafika

#32
Maria89

    "Młoda szlachcianka z kasztanką"

  • Moderator
  • 14904 postów
Kurcze, ładny czy nie to i tak jak widze śmietanę w połączeniu z malinami to mi język do ziemi ucieka.
A z tych malin jest ułożona liczba 60? Z jakiej okazji?
Dołączona grafika

Ic maj lajf :D

#33
Agulaj79

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 5422 postów
60-tka taty (ojczyma dokładnie).

#34
ugier

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 508 postów
  • Miejsce zamieszkania.
A my lubimy ryby :mrgreen: . I często tak.

Można się uzależnić jak ktoś lubi surowe :cool:

Załączone pliki

  • Załączony plik  SU.jpg   28,19 KB   19 Ilość pobrań


#35
ugier

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 508 postów
  • Miejsce zamieszkania.
No i piekę chlebek:

żytni. przepis prosty, chce ktoś?

Załączone pliki



#36
Aileris

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 1184 postów
Agulaj, śliczne! jak na pierwszy tort to naprawdę super!

Ugier, kiedyś upiekłam bułeczki i stwierdziłam, że za dużo jednak z tym roboty ;) a sushi raz jedliśmy na mieście i ledwo mogliśmy przełknąć, ale skoro wieśniacy zostawili 2 stówy na obiadek to trza bylo dokonczyć :P

może dobrym pretekstem na zrobienie torta jest poinformowanie teścia o maluszku :) bo tak dla siebie tylko zrobić to zbytek:D

#37
Hamer

    dziewczyna MacGyvera

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 6683 postów
  • Miejsce zamieszkaniaLublin
Chcieć to bym chciała przepis na chleb. Tylko mój piekarnik się do tego nie nadaje. Agulaj fajne ciastko. Jak na pierwszy raz to spoko. Możesz ćwiczyć :)
Powiedzmy tak... surowiznę lubię w innym wydaniu...... Sushi jadłam, ale szczerze to lepiej szło mi wsuwanie wasabi (chrzanu) bez niczego.... tudzież tej ichniej rzepy co w pysk pali niemiłosiernie.
Surowiznę, jaką lubię to nasz rodzimy tatar i włoskie carpaccio Choć i mięsa na kotlety, czy farszu do gołąbków potrafię się nawsuwać :lol:
Dołączona grafika , ,Dołączona grafika
nobody 's perfect

#38
Aileris

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 1184 postów
Hamer, to był chyba imbir w occie? kelnera pytaliśmy jak jeść (pełen ołtfit, na urodziny mnie chłopaczysko zabrało na ekskluzywne porcje malego zarcia), bo pierwszy raz, to kazał "oczyszczać kubki smakowe imbirem" no i na pewniaka wsadziliśmy do gęby po kilka kawałków, ile sie złapało pałeczkami. gdyby nie kelner obok to wyplulibyśmy to czym prędzej!

#39
Hamer

    dziewczyna MacGyvera

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 6683 postów
  • Miejsce zamieszkaniaLublin
Nie wiem,....... było toto różowawe w cieniutkich plasterkach . Smakowało jak ostra rzepa. Tylko potem to dopiero człowieka suszi :mrgreen:
Dołączona grafika , ,Dołączona grafika
nobody 's perfect

#40
Agulaj79

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 5422 postów
Hamer wiem, że świeże byłby by lepsze, ale w lodówce miałam tylko mrożone. Po świeże jechać mi się nie chciało, bo jak już się ogarnęłam z biszkoptami i kremami to już późno było.

Sushi nie jadłam i nie zjem - fuj!

A chleb piekę, ale przeszłam na maszynę do chleba bo odechciało mi się codziennie go robić łapami :)





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych